Bali - Reisverslag uit Bali, Indonesië van Henk Eshuis - WaarBenJij.nu Bali - Reisverslag uit Bali, Indonesië van Henk Eshuis - WaarBenJij.nu

Bali

Door: Henk

Blijf op de hoogte en volg Henk

16 Augustus 2009 | Indonesië, Bali

Zo hier weer een berichtje van mij vanuit Indonesie, dit keer vanuit Seminyak in de buurt van Denpasar.

Afgelopen maandagochtend zijn we vroeg opgestaan om naar Borobudur te gaan, een van de zeven wereldwonderen. Het is inderdaad een heel erg grote tempel met een heleboel beeldhouwwerk, erg mooi allemaal. Ook was er nog een museum over de scheepvaart in Indonesie, die voeren in de middeleeuwen ook al de oceanen rond met hun handelsboten. smiddags hebben we een dutje gedaan en de stad verder bekeken.

Dinsdag lekker uitgeslapen, dat waren we wel nodig na het Symposium. smiddags zijn we weer de stad ingegaan en nu oa fort Vredenburg en het paleis van de Sultan bekeken. Helaas waren we te laat om er ook in te kunnen. We zijn daarna nog per bejak naar een artcentre gegaan, maar daar hebben we niks gekocht. Zag er wel mooi uit maar wat moet je met enorme schilderijen. savonds ben ik dan eindelijk eens naar de kapper geweest, voor nog geen 3 euro mn haar gewassen, geknipt en nog een keer gewassen :)

Woensdag vroeg in de ochtend hadden we de trein van 0.38 naar Surabaya. En in Surabaya overstappen op de trein naar Probolinggo. Dat laatste stuk duurde 3 uur langer dan gepland omdat we moesten wachten op de herstelwerkzaamheden van een ongeluk dat de dag ervoor gebeurd was, het treinverkeer is ook niet echt veilig hier. In Surabaya hadden we al een tour geboekt om gelijk naar Bromo gebracht te worden. Later hebben we dat nog uitgebreid naar een tour met jeep naar een hoog uitzichtpunt met zonsopgang en uitzicht op Bromo, terug met de jeep en Bromo zelf beklimmen en weer terug naar Probolinggo en vanaf daar gelijk een bus naar Bali. Miss betaalden we wel iets te veel maar scheelde iig veel regelen. Het was in totaal nog geen 20 euro pp dus dat is nog wel te doen.

Donderdagochtend om 3 uur opgestaan om pas om 4 uur met de jeep naar het uitzichtpunt te gaan. We waren er al een beetje bang voor maar we stonden daar met honderden mensen naar hetzelfde te kijken, echt dringen om een goed plekje te krijgen :( Maar dat is wel gelukt. Het was echt prachtig om de zon boven de wolken uit te zien komen en dan Bromo en de andere bergen te kunnen zien. Het uitzichtspunt zat op 2700 meter en boven de wolken. Toen de zon op was gingen we weer met de Jeep een eind naar beneden waarna we Bromo zelf konden beklimmen tot aan de kraterwand, erg mooi om de stoom daaruit te zien komen :) Daarna gingen we weer terug om even later weer met een minibusje naar Probolinggo te gaan. Daar hebben we 2 uur ofzo moeten wachten op de bus naar Bali. Gelukkig wel met airco maar helaas zonder beenruimte. Pas 11 uur later kwamen we aan in Denpasar.

Vrijdagochtend inmiddels toen we aankwamen hebben we gelijk een hotelletje opgezocht en konden we eindelijk weer slapen. We hebben tot een uur of 12 geslapen. Daarna zijn we met een minibusje naar Seminyak gegaan en met veel gedoe een hotel gevonden waar nog plek was. Zelfs voor hotelkamers kun je nog afdingen, we betalen nog maar 100000 ipv 150000 per nacht :) smiddags hebben we nog even op het strand gelegen en in de zee gezwommen. Helaas werd ik tegen de avond ziek, eerst diarree en later ook kotsen, ben maar op tijd gaan slapen.

Zaterdagochtend was ik nog steeds erg ziek, zelfs ORS hield ik niet meer binnen :(. Bibi had voor mij pilletjes gehaald waardoor je niet meer hoeft te kotsen en toen ging het al weer beter, aan het eind van de dag toch weer iets gegeten.

Vandaag voel ik me nog niet helemaal goed maar toch weer dingen gedaan. We hebben een scooter gehuurd en zijn naar een ander strand gegaan. Daar een tijdje gezwommen en gerelaxed totdat we wel erg rood werden van de zon. Toen zijn we maar weer gaan rijden en ergens wat gaan eten en drinken. Daarna nog wat rondgereden op zoek naar een betaalbaar hotel in de buurt van het vliegveld maar dat was allemaal veels te duur. Nu blijven we gewoon in hetzelfde hotel tot het eind. Een scooter huren kost hier maar 3,5 euro per dag en voor 70 cent heb je alweer een volle tank. Dus we houden de scooter tot het eind.

Morgen is het hier groot feest vanwege Els dr verjaardag (vanwege independence day zou ook kunnen :P) en dinsdag en woensdag gaan we per scooter nog Bali verkennen. En donderdagochtend vlieg ik alweer terug.

Ik heb ook weer en paar extra fotos:

• 16 Augustus 2009 - 19:56

Annie Zijdel:

Leuk om weer te lezen wat je allemaal hebt gezien. Ubud is een leuk plaatsje om te bekijken in Bali, goede thuisreis.

• 17 Augustus 2009 - 17:49

Ma En Pa:

Hallo Henk,
    Nog gefeliciteerd met de verjaardag van Els.
    Jouw kuif ziet er behoorlijk gekortwiekt uit.
    Hopelijk houdt je
    spijsvertering zich rustig.
    Tot ziens op Schiphol,groetjes van je ouwelui.

• 18 Augustus 2009 - 07:53

Sander:

Heey Henk,

Maak er nog een paar mooie laatste dagen van! Veel plezier en tot in Nederland!

Grtz, Sander