Kaapstad
Blijf op de hoogte en volg Henk
14 Augustus 2007 | Zuid-Afrika, Kaapstad
vrijdag na het internetcafe zijn we wat boodschappen gaan doen en lekker wezen lunchen aan het strand. Ralph had smorgens een verrekijker gekocht maar die ging nu alweer stuk, het rubber zat niet goed vastgelijmd en ging loszitten. Die maar weer teruggebracht en na de lunch heeft ralph een nieuwe gekocht in een andere winkel. Later op de middag zijn we naar de vuurtoren gelopen, daar in de buurt is een oude grot te zien waar al duizenden jaren mensen in geleefd hebben. We zijn nog verder gelopen over een rotspad langs de zee en we zagen walvissen zwemmen vlakbij, die konden we helemaal goed bekijken met de verrekijker van Ralph. Wel jammer dat we zoveel geld betaald hebben voor een walvistrip terwijl ze zo ook prima te zien zijn. savonds hebben we op het hostel meegedaan met een braai samen met nog een paar mensen. Een duitse jongen en 2 engelse meisjes, was wel gezellig. En later die avond zijn we nog uitgeweest in Mosselbaai naar de shockwave, een een of andere foute discotheek niet echt mijn muziek maar was wel leuk.
Zaterdagmorgen zijn we met die engelse meisjes naar het barthlomeus dias museum geweest. barthlomeus dias is een portugees die in 1488 als eerste europeaan voet aan land zette in Mosselbaai. Het museum gaat over die geschiedenis en ook over wat de portugezen allemaal nog meer ontdekt hebben best interessant. Ze hebben zelfs een 1 op 1 replica van de boot waarmee hij naar mosselbaai is komen varen. Ook is er op het terrein de beroemde posboom, die boom werd gebruikt om berichten in achter te laten voor volgende ontdekkers. Nu is er een brievenbus bij en de brieven die daar gepost worden krijgen een aparte stempel, schijnt erg gewild te zijn bij postzegelverzamelaars. Na het museum zijn we weer teruggegaan en hebben we de tent weer afgebroken. Met de taxi zijn we naar het busstation gegaan om vanaf daar met de bus naar kaapstad te gaan. En na 6 uur in de bus en een paar slechte zuid afrikaanse actiefilms later zijn we aangekomen in Kaapstad. Daar hebben we de taxi genomen naar het hostel, longstreet backpackers midden in de stad met mooi zicht op de tafelberg. Na wat eten zijn we maar op tijd gaan slapen.
Zondag hebben we een townshiptour gedaan. Niet zoals de meeste mensen doen met een bus door een township rijden maar echt lopen en onder de mensen zijn daar. We werden opgehaald bij het hostel door iemand die wel meer ontwikkelingswerk doet in de townships en dit er een beetje bij doet. We zijn naar iemand in het township gebracht die ons rond ging leiden. Het is echt heel apart om te zien hoe die mensen daar leven. ze leven allemaal in zelfgebouwde hutjes van planken en blik. soms leven ze met 12 mensen in een hutje van 4 bij 4 meter. Ze hebben alleen maar water op een paar punten in het township. riool is er niet echt, alleen in de huisjes die gebouwd zijn door een groep ieren een paar jaar geleden. Dus het stinkt er best wel en afvalwater stroomt gewoon over straat. Ook zie je overal dronken mensen en veel zitten gewoon buiten bier te drinken. Ralph en ik hebben nog het afrikaanse bier geprobeerd wat ze daar zelf maken van mais en met een paar vrienden van onze gids, heel aardige kerel, hebben we wiet gerookt. Al met al een heel aparte ervaring in de township. smiddags waren we al weer op tijd terug dus zijn we maar naar the waterfront gelopen. Dat is de haven van kaapstad met veel winkels enzo, heel erg toeristisch. savonds zijn we gaan eten in een pizzaria en na wat in de tv kamer rondgehangen te hebben zijn we weer gaan slapen.
Maandagmorgen werden we op tijd opgehaald voor de wijntoer. Met die toer zijn we met een groep van 9 mensen langs vier verschillende wijnboeren geweest. Ook hebben we een toer gehad door Stellenbosch het beroemde wijnstadje. Bij elke stop kregen we een stuk of zes wijnen voorgeschoteld, bij de laatste wist ik het verschil niet echt meer. Tussendoor hadden we een heel goeie lunch met allerlei kaasjes enzo. En bij de laatste konden we ook nog allerlei kazen proeven bij de wijn, daar maakten ze naast wijn ook geitekaas en koeiekaas. Echt dronken waren we niet na de wijntour maar we voelden hem wel goed hangen. savonds zijn we maar ons eigen potje eten gaan koken, lekker met een biertje erbij :P.
Vandaag was het plan om de tafelberg te beklimmen maar het is nu echt kutweer, en de mensen van het hostel hebben ons sterk afgeraden om nu de berg op te gaan "people die in this wheather" dus dat doen we maar niet dan. Nu zijn we druk bezig met uitzoeken wat we na kaapstad precies gaan doen, we willen langs de westkust naar de kalahari. Liever huren we geen auto maar zonder auto kom je er niet zo makkelijk. Morgen gaan we iig de cape point tour doen, die gaat helemaal door het cape national park schijnt erg mooi te zijn.
Ik heb ook weer een paar fotos geupload:
14 Augustus 2007 - 09:49
Annemarie:
Hey Henk, leuke verhalen allemaal! Heel veel plezier nog daar he! Groetjes Annemarie -
14 Augustus 2007 - 12:40
Rita:
Heey Henk,
Wat heb je toch elke keer grote verhalen.. Je bent zeer enthousiast..en dat is leuk om te lezen. Wat leuk dat je zo tussen de mensen bent geweest, en ik kan me goed voorstellen dat je er toch vreemd naar kijkt, als mensen met z'n 12en in zo'n klein hutje wonen.
En het wijn proeven was dus ook wel geslaagd. Lijkt me ook wel leuk om te doen. Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal over de cape point tour.
Kus Rita -
14 Augustus 2007 - 16:38
Martine:
Echt leuk dat je ons elke keer op de hoogte houdt van alles wat je doet! Sjansen en dansen in Mosselbaai, lekker eten en drinken in Kaapstad en nieuwe vrienden maken in een township die prompt je een joint en hun zelfgemaakte bier aanbieden :-D
Ik ben trouwens benieuwd wat er in de brieven stond die ontdekkingsreizigers aan elkaar schreven via de postboom.
Op naar het volgende verhaal!
Groetjes Martine -
14 Augustus 2007 - 16:43
Martine:
Ps. Wat is dat voor beest op één van je foto's? Een wilde reuzencavia? -
15 Augustus 2007 - 16:33
Nick:
Hey Berts,
best wel avontuurlijk allemaal. Stiekem ben ik behoorlijk jaloers op wat jullie allemaal gezien hebben daar in Afrika. Op deze manier door Zuid-Afrika reizen is wel de beste (en wsl ook de goedkoopste) Ben benieuwd naar alle verhalen als jullie terug zijn!
Mazzels Nick -
15 Augustus 2007 - 21:27
Astrid Van Krimpen:
Erg leuk hoor Henk om alles te lezen wat jullie meemaken. Wij leven helemaal mee.Veel plezier de komende weken aan de westkust! -
16 Augustus 2007 - 02:33
Marjet:
Joehoe,
Je maakt belachelijk veel mee zeg, volgens mij baal je enorm als je straks weer in Nederland bent. Leuk om de foto's bij je verhalen te zien. Ik zeg veel plezier nog even.
Groetjes -
18 Augustus 2007 - 15:47
Sander:
Heey Bertjes,
Zo, ben weer helemaal bijgelezen: echt weer gave verhalen en avonturen!!
Moeten in Wageningen maar 's een goeie Zuid-Afrika-avond gaan houden ;-)
Veel plezier nog de laatste weekjes
Grtz, Sander -
20 Augustus 2007 - 18:02
Sander:
Bert en Bert,
Ben ik weer ff: nog bedankt voor jullie kaartje!! was gister in Wageningen, dus heb 'm toen pas gezien.
Gr'S